Kūčiukai

„Šiemet aš pats kepsiu kūčiukus!” pareiškė mano mylimukas 🙂 ok, pasišoviau surasti jam receptą 🙂 vienas pasirodė per sudėtingas, kitas nepatiko, kad netradicinis, tad… klasikinis siūlomas Debesų variantas tiko geriausiai ir buvo išbandytas 🙂

kuciukai (1)

Reikės:

  • 150 ml šilto vandens
  • 3,5 g sausų mielių
  • 5 v. š. cukraus
  • 250 g miltų (papildomai reiks dar minkymui)
  • 1 v. š. aliejaus
  • 50 g aguonų

kuciukai (2)

Į puodelį su šiltu vandeniu suberkite mieles ir šaukštą cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 5 minutes, kol ims lengvai putoti.

Miltus įsijokite į gilesnį dubenį, sumaišykite su aguonomis, supilkite mielių mišinį, aliejų, suberkite likusius 4 šaukštus cukraus ir užminkykite tešlą. Dubenį pridenkite drobele ir palikite šiltai, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų. Jei tešla atrodytų per minkšta, įsijokite šiek tiek miltų. Iš pakilusios ir išminkytos tešls rankomis suformuokite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į miltais pabarstytą kepimo skardą arba pirštais gnybkite po nedidelį gabaliuką, susukite rutuliuką ir dėliokite skardoje.

Iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite 10–15 minučių pavartydami mediniu šaukštu, kol dailiai pagels. Nors kūčiukai atrodys minkšti, bet pastovėję, jie tikrai taps traškūs, tik palikite atvirame dubenyje. 

kuciukai (4)

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

16 − three =