Kalėdinis varškės apkepas

sekmadienio pusryčiams arba vakarienei šis tas kalėdiško, kvapnaus, aromatingo, lengvo 🙂

varskes apkepas su aguonomis (1)

Reikės:

  • 500 gr riebios varškės
  • 80 gr cukraus
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • 50 gr lydyto sviesto
  • 2 L dydžio kiaušiniai
  • keli lašai romo esensijos
  • 4 v.š. aguonų masės kepiniams (arba smulkintos aguonos su cukrumi
  • 70 gr manų kruopų
  • 1 v.š. abrikosų kauliukų aliejaus
  • nubrauktas a.š. kepimo miltelių

Varškę sutriname ir gerai išsukame su cukrumi, lydytu sviestu, kiaušiniais, romo esensija, kepimo milteliais, manų kruopomis, aguonomis. 

Pailgos formos silikoninę keksinę ištepame abrikosų kauliukų aliejumi ir sudedame varškės masę. 

Kepame 190 karštumo orkaitėje 35-45 min.

 Karštą apkepa ištraukiame iš orkaitės ir palaikome formoje kol šiek tiek atvėsta. Skanaujame su šviežiomis trintomis uogomis, ne saldžia uogiene, grietine arba jogurtu.

varskes apkepas su aguonomis (2)

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

three + fourteen =