Krevetės užkeptos su graikinių riešutų pesto

Ar mėgstate riešutus? O džiovintus vaisius? Mes labai mėgstam tiek riešutais, tiek džiovintais vaisiais ar uogomis paskaninti savo patiekalus.Tad smagiai sutikome Arimex pasiūlymą paragauti jų produkcijos ir pasidalinti receptais 🙂 Ar pasiruošę gurmaniškam karštam krevečių užkandžiui?

krevetes graikisku riesutu pesto (3)6

Reikės (5 porcijoms):

  • 20 tigrinių didesnių krevečių (tinka tiek virtos, tiek ne)
  • 50 gr Arimex graikinių riešutų
  • 20 gr šviežių plačialapių petražolių
  • 20 gr šviežių žalių bazilikų
  • 2 didesnės skiltelės česnako
  • 45 ml smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml graikinių riešutų aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

krevetes graikisku riesutu pesto (4)6

Jeigu krevetės su kiautais, tai pirma jas nuvalome ir gerai nuplauname bei nusausiname. Šaldytas krevetes būtinai atšildome iš vakaro ir nusausiname vandenį.

Riešutus, petražoles, bazilikus, česnakus, sūrį su aliejais sutriname virtuviniu kombainu iki vienalytės masės, pagardiname pagal skonį druska ir pipirais.

Atidedame pusę paruoštos pesto masės, likusia gerai ištriname nusausintas krevetes ir paliekame šaldytuve mažiausiai vienai valandai, geriausiai per naktį. Pasimarinavusias krevetes mauname ant medinių iešmelių (juos rekomenduojame iš vakaro išmirkyti vandenyje, tuomet nedegs) ir kepame iš abiejų pusių pavartydami ~ 3-4 minutes ant grilio kol pesto sūris skaniai apsilydo. Patiekiame su kita puse pesto padažo ir būtinai skanaujame dar šiltas.

Taip paruoštas revetes galima kepti ir orkaitėje su gril funkcija arba tiesiog 220 karštumo su ventiliatoriumi kol apskrunda.

krevetes graikisku riesutu pesto (1)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Krevetės užkeptos su graikinių riešutų pesto

  1. Indrė

    Mmm pasakiškai skaniai atrodo!

    • admin

      Buvo tikrai skanu 🙂 gaila tik kad gerų didelių krevečių pas mus sudėtinga rasti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 × four =