Kepti burokėliai su feta ir moliūgų sėklomis

aromatingi kepti burokėliai… sūrus fetos sūris… traškios kepintos moliūgų sėklos… o dėl viso to… kaltos kolegė Dalia, kuri pietums skanavo keptus kvepiančius burokėlius… iškart žinojau kad savaitgalius juos tikrai kepsiu… šiek tiek pasinaršiau receptų ir labiausiai vistik patiko J.Oliverio receptas… tad pirmyn…

Reikės:

  • 5 burokėlių (šiek tiek mažesni nei kumščio dydžio)
  • 5 česnako skiltelių
  • 5 a.š. aliejaus
  • 5 a.š. balzamiko acto
  • 5 šakelių šviežio raudonėlio
  • druskos
  • 250-300 gr fetos sūrio
  • 5 v.š. moliūgo sėklų 
  • balzamiko acto kremo 

Burokėlius nuplauname, nupjauname kotelius, tačiau nelupame. Česnakus susmulkiname mažais kubeliais, sumaišome su aliejumi (aš turėjau marinuotu česnakų su aliejumi ir čili, tai puikiai panaudojau). Perpjauname per pusę, pabarstome druska, ištriname česnakų ir aliejaus mišiniu. Pašlakstome balzamiko actu ir uždėjus raudonėlio šakelio suklijuojame puseles atgal. Gerai apsukame folija, kad skystis nepabėgtų. Kepame 200 karštumo orkaitėje ~ 1 val., kepimas priklauso nuo burokėlių dydžio, todėl gali tekti ir ilgiau pakepti.

 Iškepusius burokėlius atsargiai išvyniojame, nulupame, supjaustome. Lėkštėje išdedame burokėlius, pabarstome kubeliais supjaustyta feta, kepintomis moliūgų sėklomis ir pašlakstome balzamiko acto kremu.

Šiltos pačios skaniausios… mmmm…. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

20 + 14 =