pamenu… tuos trapius… burnoje tirpstančius Daivos sausainėlius su spanguolėmis… tad vos tik ji parodė trapius grikių miltų sausainius, iškart nusprendžiau, kad savaitgalį prie kavos lepinsiuos būtent jais 🙂 ir nieko recepte nekeisčiau… tik pabandžiau vieną ritinėlį dar ir su sezamais 🙂
Reikės:
- 200 g grikių miltų
- 130 g kvietinių miltų
- 150 g cukraus
- 180 g minkšto sviesto
- 2 kiaušinių L dydžio
- 60 ml grietinėlės 35 %
- žiupsnelio druskos
Pabarstymui:
- 1 v. š. aguonų
- 1v.š. sezamų sėklų
- 1 v. š. cukraus
Sumaišyti miltus, cukrų, druską, sudėti sviestą ir viską sutrinti rankomis į trupinius. Trynius lengvai išplakti su grietinėle, supilti į miltus ir suminkyti tešlą. Iš jos padaryti du ritinėlius, suvynioti į maistinę plėvelę ir kišti į šaldytuvą 2 val. arba į šaldymo kamerą 1 val.
Išimti ritinėlius, patepti kiaušinio baltymu ir apvolioti sumaišytame cukruje su aguonomis. Supjaustyti nestorais ritinėliais, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 15 min.
Palikti atvėsti ir skanauti 🙂
Taip Daivute, neištvėriau 🙂 o aguonos man nėra pirmoje vietoje, todėl ir sezamus išbandžiau 🙂 bet kokiu atveju čia bet kas prie jų trapumo tiktų 🙂 galima drąsiai eksperimentuot.
O, kokia šaunuolė, kad ilgai sąraše nelaikei ir iškepei!!! 😀 Su sezamais ir labai skanu! Tik aš aguonas labiau mėgstu 🙂