Draugai yra lyg tylūs angelai, kurie pakelia
mus aukštyn, kai mūsų
sparnai pamiršta, kaip reikia skraidyti…
Jurgiuk, tavo skanus tortadienis privertė vėl skraidyti mano skonio receptorius…. ir vėl gaminti pamirštus rytietiškus patiekalus 🙂 ačiūūūūūū :*
Reikės:
- 500 gr liesos kiaulienos
- 2 v.š. miltų
- 2 v.š. krakmolo
- 1 kiaušinis
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 40 gr sausų juodųjų kiniškų grybų
- 140-150 gr salierų stiebų
- 3 didelės morkos
- aliejaus kepimui
- 40 gr šviežaus imbiero
- 5 skiltelės česnako
- 4-5 v.š. žemės riešutų
Padažui:
- 20 gr krakmolo
- 200-250 ml vandens (reguliuojam pagal pageidavimą norimą tirštumą/skystumą)
- 50 ml saldžios sojos padažo
- 50 ml sūraus sojos padažo
Grybus užpilame šiltu vandeniu ir paliekame išbrinkti ~30 min.
Tai patiekalas… reikalaujantis daug indų, bet galiausiai tobulai susirenkantis į vieną visumą… mmm… kvapnus.. aromatingas…
Kiaulieną supjaustome juostelėmis. Iš krakmolo, miltų, kiaušinio ir citrinos sulčiu sumaišome tešlą ir sumaišome su kiaulienos juostelėm ir paliekam pasimarinuoti.
Salietus supjaustome griežinėliais. Morkas per stambią burokinę arba dar geriau korėjietišką tarką 🙂 Česnakus supjaustome mažais kubeliais.
Sausoje keptuvėje pakepiname riešutų puseles kol gardžiai apskrunda. Paliekame atvėsti.
Apkepiname ant aliejaus kiaulienos juosteles tešloje. Atidedame.
Apkepiname morkas, salierus ir česnakus pakepiname ant aliejaus kol suminkštėja. Sudedam juostelėmis supjaustytus išbrinkusius grybus.
Kitoje keptuvėje užkaitiname vandenį su soją, įpilame vandenyje išmaišytą krakmolą ir padažui pradėjus tirštėti užpilame jį ant daržovių. Sudedame apkepintas kiaulienos juosteles, riešutus, įtarkuojame imbierą ir viską gerai išmaišome. Jei trūksta padažo papildomai galima įpilti vandens ir sojos. Patroškiname 5-10 min ir vualia… 🙂