Kalakutienos kukulių troškinys

Vasara vasara… basakojė vasara…. brrrrrrrr ir kaip jai basai nešalta??? Nes man norisi tik susisukti į vilnonį pledą ir smagiai suvalgyti sotaus šildančio troškinio 🙂 tad kol vasara nelepina šiluma, siūlau pasilepinti troškiniu 🙂

Kalakutienos kukuliu troskinys (3 of 3)6

Reikės (4 porcijoms):

  • 500 gr kalakutienos faršo
  • 25 gr šviežių petražolių
  • 500-600 gr šviežių mažų bulvyčių
  • 2 didelės morkos
  • druskos, pipirų ir mėgstamų mėsos prieskonių faršui
  • 1 a.š. rūkytos paprikos
  • 2 skiltelės česnako
  • 300 ml sultinio
  • 2 skardinės pupelių pomidorų padaže
  • aliejaus kepimui

Kalakutienos kukuliu troskinys (2 of 3)6

Bulves nuplauname, padaliname į 4 dalis. Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Česnaką sukapojame.

Pusę petražolių sukapojame ir sumaišome su faršu, pagardintu prieskoniais. Suformuojame 12 rutuliukų, kuriuos dedame į troškintuvą su įkaitintu aliejumi. Apkepiname kukuliukus ~ 5 minutes vis pavartydami. 

Sudedame bulves, morkas, česnakus, užpilame sultiniu ir patroškiname 15 minučių. Sudedame pupeles, pakaitiname dar 5 minutes neuždengtame troškintuve. Pabarstome likusiomis šviežiomis petražolėmis ir skaniai šildomės 🙂

Kalakutienos kukuliu troskinys (1 of 3)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 × one =