Improvizacija – bulvių košė

Na nors šviežių bulvių derlius dar negreit, ypač kai pavasaris „lepina” sniegu, bet manau mažinti senųjų bulvių derlių jau pats pats laikas 🙂 ir jei tradiciškai – cepelinus virti – nesinori tai galima improvizuoti bulvių košės tema, kuri buvo ruošta Debesų žurnalo 2014 rudens numeriui, tačiau ne kartą dar gamintos vėliau ir niekaip nesugulusios tvarkingai į mūsų šeimos virtuvės puslapius 🙂

Graiškiška variacija

Reikės:

  • 600 g nuskustų bulvių
  • 80 ml pieno
  • 25 g sviesto
  • 200 g fetos sūrio
  • 150 g juodųjų alyvuogių
  • 175 g lydyto sūrelio be priedų

Bulves išvirkite ir sutrinkite.

Sviestą išlydykite ir pakaitinkite su pienu.

Fetos sūrį supjaustykite stambesniais kubeliais, alyvuoges – žiedeliais.

Trintas bulves sumaišykite su sviesto ir pieno mišiniu, pridėkite lydytą sūrelį, fetą, alyvuoges ir viską gerai išmaišykite iki vientisos košės.

Pikantiškoji variacija

Reikės:

  • 1 geltonoji saldi paprika
  • 600 g nuskustų bulvių
  • 50 ml pieno
  • 20 g sviesto
  • 100 g saldžiųjų kukurūzų

Papriką supjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklas ir užkepkite orkaitėje su griliaus funkcija ant kepimo popieriaus odele į viršų kol pradeda kilti rudos puslės. Ištraukite iš orkaitės ir uždengę kepimo popieriumi palikite pravėsti.

Bulves išvirkite ir sutrinkite.

Sviestą išlydykite ir pakaitinkite su pienu.

Atvėsusiai paprikai nulupkite odelę ir sutrinkite trintuve iki vienalytės masės.

Trintas bulves sumaišykite su sviesto ir pieno mišiniu, pridėkite trintą papriką, saldžiuosius kukurūzus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos košės

Gurmaniškoji variacija

Reikės:

  • 300 g violetinio kopūsto
  • 2 v.š. aliejaus
  • ½ arb. š maltų lauro lapų
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1 anyžiaus žvaigždutė
  • ½  arb. š maltų gvazdikėlių
  • 1 arb. š cukraus
  • ½  arb. š druskos
  • 600 g nuskustų bulvių
  • 80 ml pieno
  • 25 g sviesto

Kopūstą supjaustykite juostelėmis, pakepinkite ant aliejaus, pagardinkite lauro lapais, cinamonu, anyžiumi, gvazdikėliais, cukrumi ir druska ir patroškinkite uždengtoje keptuvėje ~40 minučių kol viskas susitroškina. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti. Ištroškinus kopūstus, išimkite cinamono lazdelę ir anyžių, bei sutrinkite trintuve iki vienalytės masės.

Bulves išvirkite ir sutrinkite.

Sviestą išlydykite ir pakaitinkite su pienu.

Trintas bulves sumaišykite su sviesto ir pieno mišiniu, pridėkite trintą troškintus kopūstus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos košės.

Riešutinė variacija

Reikės:

  • 600 g nuskustų bulvių
  • 80 ml pieno
  • 25 g sviesto
  • 50 g kedrinių pinijų
  • 70 g šviežios gražgarstės lapelių

Bulves išvirkite ir sutrinkite.

Sviestą išlydykite ir pakaitinkite su pienu.

Kedrines pinijas paskrudinkite ant keptuvės, pabaigoje nukelkite nuo ugnies, sudėkite šviežius gražgarstės lapelius ir palikite ~5 minutes uždengę dangčiu, kad lengvai pasitroškintų ir suminkštėtų. Galiausiai viską sutrinkite trintuve iki vienalytės masės.

Trintas bulves sumaišykite su sviesto ir pieno mišiniu, pridėkite trintas kedrines pinijas ir grašgarstes, gerai išmaišykite iki vientisos košės.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × 3 =