Bananinis keksas su datulėmis ir riešutais

Jau nebesuskaičiuoju kelintas tai receptas iš Jurgitos „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knygos”… ir nebeskaičiuoju iš tikro, nes atrandu vis skanesnių ir įdomesnių variantų, kurie iš pirmo žvilgsnio pirma nesudomino, bet išbandžius… liks ilgam ilgam mūsų virtuvėje 🙂

Reikės:

  • 175 g minkšto sviesto
  • 200 g miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 50 g cukraus
  • 2 L dydžio kiaušiniai
  • 3 v.š. skysto medaus
  • 2 dideli prinokę bananai
  • 80 g datulių be kauliukų
  • 50 g graikinių riešutų

Sviestą išsukite su kiaušiniais, medumi ir cukrumi. Suberkite miltus, sumaišytus su cinamonu ir kepimo milteliais. Viską išsukite iki vientisos masės.

Bananus nulupkite ir sutrinkite šakute. Datules susmulkinkite ir įmaišykite į tešlą kartu su bananais bei riešutais.

Kepimo formą patepkite sviestu, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi 40-50 minučių.

Keksą galima papuošti citrinų sulčių ir cukraus pudros glajumi bei migdolų plokštelėmis.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2 × 4 =