Graikinių riešutų pyragas

Graikiškos virtuvės saldi klasika, persisunkusi kvapniu cinamono ir gvazdikėlių prieskoniu… prie stiprios kavos arba arbatos puodelio 🙂 dar vienas Arimex riesutai.lt projekto skanėstas 🙂

graikiniu riesutu pyragas (2)6

Reikės:

  • minkšto sviesto formai ištepti
  • 5 L dydžio kiaušiniai
  • 2 v.š. brendžio
  • 1 apelsinas
  • 90 gr cukraus
  • 1 a.š. meduolių prieskonių (cinamonas, gvazdikėliai,
  • 55 gr miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 175 gr Arimex graikinių riešutų
  • 125 gr cukraus sirupui
  • 150 ml vandens sirupui
  • 3 gvazdikėliai sirupui
  • 1 cinamono lazdelė sirupui
  • 1 citrina sirupui

graikiniu riesutu pyragas (3)6

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.

Dideliame dubenyje suplakame kiaušinių trynius, brendį, nutarkuotą apelsino žievelę ir išspaustas sultis iki vienalytės masės. 

Susmulkiname 150 gr graikinių riešutų iki miltų ir sumaišome su cukrumi, meduolių prieskoniais, sijotais miltais bei kepimo milteliais.

Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų. 

Trynių kremą sumaišome su sausais produktais, tuomet šaukštu atsargiai įmaišome baltymų putas kol gauname vienalytę masę.

Paruoštą pyrago masę supilame į kepimo formą išteptą sviestu (naudojau 24 cm tortinę su išimamu dugnu) ir kepame 190 karštumo orkaitėje ~ 30-40 minučių vis patikrindami mediniu pagaliuku, nes priklausomai nuo orkaitės gali iškepti greičiau arba lėčiau.

Kol pyragas kepa, verdame sirupą. Visus produktus sirupui sudedame į mažą puoduką ir užviriname, tuomet maišome kol cukrus ištirpsta ir paverdame ant vidutinės ugnies dar 5 minutes. Paliekame atvėsti ir perkošiame per sietelį. Susmulkiname likusius riešutus.

Iškepusį pyragą dar kepimo formoje subadome mediniu pagaliuku, sulaistome paruoštu sirupu ir pabarstome su likusiais riešutais. Pilnai atvėsusį pyragą išimame iš formos ir patiekiame prie puodelio stiprios kavos ar arbatos. Sirupu sulaistytas pyragas tampa saldžiai gaivus su lengva citrinos nata ir prieskonių aromatu.

graikiniu riesutu pyragas (1)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

18 + 16 =