Daržovių blyneliai

Kas gali būti geriau už bulvinius blynus? Daržovių blynai, kuriuos mielai susidraugauja morka, burokėlis ir bulvė… o jei dar rūkyta lašiša į kompaniją… varškės padažas… pamiršti net ką tik per šventes pilnai prikimštus pilvus… juolab, kad juos galima kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje su minimaliu lašeliu aliejaus…

šį ir dar daugiau gardžių receptų rasite spausdintame „Debesys. Geriausi receptai” žurnale 🙂

cof

apie valgomas dovanas, vakarėlių, savaitgalių menių, bei iškyloms ir saldžioms akimirkoms 🙂

Reikės:

  • 12 vidutinių bulvių
  • 3 vidutinių morkų
  • 3 vidutinių burokėlių
  • 3 kiaušiniai
  • sauja šviežių krapų
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 200 g rūkytos lašišos file
  • puse citrinos sulčių ir nutarkuota žievelė
  • 150 g riebios varškės
  • 2 valg. š. majonezo
  • 2 valg. š. skystos grietinės
  • česnako daigų (nebūtinai, bet labai pagardina)

Nuskuskite daržoves ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Nuspauskite sulčių perteklių, sumaišykite su kiaušiniais, šviežiais kapotais krapais ir pagardinkite pagal skonį druska bei pipirais.

Įkaitinkite aliejų ir šaukštais formuokite vienodus blynelius, iš pradžių apkrudinkite ant didesnės ugnies, baikite kepti ant mažesnės, tuomet vidus bus minkštas, o išorė traški.

Rūkytą lašišos file supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su tarkuota žievele. Palikite pasimarinuoti.

Varškę sumaišykite su majonezu ir grietine iki vientisos kreminės masės, pagal skonį pagardinkite druska.

Iškeptus blynelį aptepkite varškės kremu, uždėkite antrą blynelį, tuomet sudėkite sluoksnį lašišos, uždėkite trečią blynelį ir papuoškite varškės kremu, lašiša bei česnako daigais.

Svarbu – būtinai patiekite iškarto, kol blynai kepa, kitus būtinai laikykite šiltai.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twelve + nineteen =