Burokėlių, fetos sūrio, rukolos ir mandarinų vakarėlis

paskutinė rudens diena… tiksliau jos vakaras… buvo kupinas malonių kūnui ir skanių skrandžiui įspūdžių… dviejų mergaičių vakaras su SPA malonumais… o vakarienei… mylimo vyro mergaitėms skirtos salotos 🙂 vakaras buvo vėlyvas… todėl svarbausia jam tekusi užduotis… kad tai būtų lengva, gaivu ir… skanu 🙂 ir ką gi…  PUIKIAUSIAI pavyko :* už idėją dėkingi Neringiukui ir jos knygai „Gaminame be viryklės” 🙂

Reikės (3-4 porcijoms):

  • 2 keptų vidutinių burokėlių
  • 2 mandarinai
  • pora gerų saujų kepintų graikiškų riešutų
  • 50 g rukolos
  • 200 g fetos sūrio
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v.š. citrinų sulčių
  • 2 v.š. medaus
  • druskos ir apelsininių pipirų

Supjaustome šiaudeliais keptus burokėlius. Galite naudoti ir virtus, bet mums patinka keptų pikantiškumas ir kepu aš juos taip pat kaip ir šiame recepte 🙂

Mandarinus nulupame, išdarinėjame skiltelėmis. Nulupame žieveles.

Rukolą nuplauname, nusausiname.

Aliejų, medų, citrinis sultis, prieskonius gerai sumaišome.

Lėkštėje dedame rukolą, burokėlius, feta, mandarinus, pabarstome riešutais, apliejame užpilu ir… skanaujame 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

16 − 8 =