Burnoje tirpstantis varškės apkepas

Labai mėgstu Mukatano puslapį 🙂 ne tik dėl receptų, labiau dėl šviesių, pozityvių minčių ir teisingo požiūrio į gyvenimą… labai mėgstu 🙂 tad pasidalinsiu vienu beveik sakyčiau TOBULAI skaniu ir burnoje tirpstančiu varškės apkepu… ko gero GERIAUSIAS iki šiol ragautas varškės apkepas!!!

purusis varskes apkepas (3)6

Reikės (4 porcijoms):

  • 2 v.š. manų kruopų
  • 250 ml pieno
  • 2 v.š. sviesto
  • 540 g varškės
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušinių

purusis varskes apkepas (1)6

Užvirinkite pieną, nuolat maišant suberkite manų kruopas ir pavirkite 4-5 minutes vis maišant. Nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir maišykite kol ištirps. Palikite atvėsti.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, varškę pertrinkite, nors nebūtinai, jeigu mėgstate jausti ją apkepe.

 Į atvėsusią manų košę įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinių trynius. Pridėkitę varškę ir viską gerai išmaišykite.

Baltymus išplakite iki standžių putų ir per du kartus įmaišykite į paruoštą apkepo masę. 

Kepiau silikoninėje formoje, todėl niekuom netepiau, jeigu kepsite kitoje formoje išklokite kepimo popieriumi ir patepkite šiek tiek sviestu.

Kepkite 190 karštumo orkaitėje su ventoliatoriumi ~ 40 minučių, kol apskrus ir taps standus. Varškės apkepas man atrodė neiškepęs, visas toks minkštas, bet ištraukus ir palikus jį kelias minutes pastovėti, kuo puikiausiai susistovėjo forma ir pjaustėsi.

purusis varskes apkepas (2)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fourteen + 11 =