Bulvių kukulaičiai su ožkos sūriu, petražolėmis ir Toskana prieskoniu

Jau visus lepina šviežios bulvės, o gal turite dar rūsiuose senojo derliaus? Tiks tiek šviežios, tiek likučiai pernai metų, sunaudokit kaip tik užbaigimui ir naujo sezono pradžiai 🙂

Už produktus KOTANYI prieskonių mišinius ir SNOFRISK ožkos sūrį ačiūūū Eugesta 🙂

Bulviu kukuliai su okos suriu ir toskana (5)

Reikės (~10 kukulaičių):

  • 700-800 g nuskustų bulvių
  • 3 v.š. miltų
  • 3 v.š. krakmolo (plius papildomai pavoliojimui)
  • 1 kiaušinio
  • druskos
  • 2 v.š. šviežių plačialapių petražolių
  • 150 gr SNOFRISK ožkos sūrio
  • 1 a.š. Toskanos prieskonių
  • 4 v.š. saulėgražų aliejaus
  • 4 v.š. sviesto (plius papildomai patiekimui)

Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, dar karštas būtinai reikia sugrūsti arba sumalti mėsmale. Gerai atvėsinti.

Bulviu kukuliai su okos suriu ir toskana (2)

Ožkos sūrį sumaišome su kapotomis petražolėmis ir Toskana prieskoniais.

Bulviu kukuliai su okos suriu ir toskana (1)

Atvėsintą bulvių masę gerai sumaišome su miltais, krakmolu, kiaušiniais. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius, kuriuos įdarome sūrio įdaru

Bulviu kukuliai su okos suriu ir toskana (3)

suformuojame kukulius ir apvoliojame krakmolu. 

Kukulius dedame į verdantį, pasūdytą vandenį ir iškilus verdame ~ 8 minutes.

Patiekiame su gabalėliu sviesto ir kapotomis petražolėmis.

Bulviu kukuliai su okos suriu ir toskana (8)

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 − 6 =