Jau visus lepina šviežios bulvės, o gal turite dar rūsiuose senojo derliaus? Tiks tiek šviežios, tiek likučiai pernai metų, sunaudokit kaip tik užbaigimui ir naujo sezono pradžiai 🙂
Už produktus KOTANYI prieskonių mišinius ir SNOFRISK ožkos sūrį ačiūūū Eugesta 🙂
Reikės (~10 kukulaičių):
- 700-800 g nuskustų bulvių
- 3 v.š. miltų
- 3 v.š. krakmolo (plius papildomai pavoliojimui)
- 1 kiaušinio
- druskos
- 2 v.š. šviežių plačialapių petražolių
- 150 gr SNOFRISK ožkos sūrio
- 1 a.š. Toskanos prieskonių
- 4 v.š. saulėgražų aliejaus
- 4 v.š. sviesto (plius papildomai patiekimui)
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, dar karštas būtinai reikia sugrūsti arba sumalti mėsmale. Gerai atvėsinti.
Ožkos sūrį sumaišome su kapotomis petražolėmis ir Toskana prieskoniais.
Atvėsintą bulvių masę gerai sumaišome su miltais, krakmolu, kiaušiniais. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius, kuriuos įdarome sūrio įdaru
suformuojame kukulius ir apvoliojame krakmolu.
Kukulius dedame į verdantį, pasūdytą vandenį ir iškilus verdame ~ 8 minutes.
Patiekiame su gabalėliu sviesto ir kapotomis petražolėmis.