Jeigu niekad nebūčiau ragavus savo draugės užkandžio su česnakiniu sūriu, kivi ir pomidorais, tai ši idėja niekad irgi nebūtų buvus išbandytas ir šis Neringos knygos pasiūlymas . Tačiau ačiūūū Eugesta ir jos dovanoms, kurių dėka buvo paragautas fermentinis sūris JARSLBERG 🙂
Reikės:
- Pakelis sūrių krekerių
- 100 g fermentinio sūrio
- sauja šviežių mėtų
- 4 valg. š. majonezo
- 2 prinokusių žalių kivi
- 2-3 mandarinai
- 50 g graikinių riešutų
Riešutus sukapojame ir šiek tiek pakepiname ant sausos keptuvės.
Sūrį smulkiai sukapojame arba sutarkuojame, sumaišome su kapotomis mėtomis, majonezu ir tepame ant krekerių.
Puošiame kivi ir mandarinų riekelėmis ir kapotais riešutais.
Skanaujame iškart, nes pastovėję krekeriai linkę minkštėti ir tuomet jais mėgautis tampa sudėtingiau.