Biskvitinis pyragas su mangais ir migdolais

ką čia skanaus išsikepus į svečius…. mmmmm… kaip visuomet Daivos puslapyje randu visiems gyvenimo atvejams tinkančią idėją 🙂 persikų neturiu, bet manau čia tiktų bet kas… tad kepu su tuom ką turiu – konservuotais mangais 🙂

Biskvitinis pyragas su mangais (2)3

Reikės (kepimo forma 26*36, šiek tiek didesnė nei Daivos, todėl gavosi šiek tiek plonesnis, bet puikiai iškilo):

  • 4 kiaušinių L dydžio
  • 200 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 su kaupu a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 4-5 didelių konservuotų mangų gabaliukai
  • 2 v.š. citrinų cukatų
  • 2 v.š. migdolų plokštelių
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 2 v. š. cukraus pudros

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų išplakite iki baltų putų. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į tešlą. Įmaišykite į tešlą citrinų cukatus. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant viršaus išdėliokite smulkintus mangus, pabarstykie migdolų plokštelėmis. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių su ventiliatoriumo ~ 20-25 min. Būtinai tikrinkite mediniu pagaliuku, neperkepkite, net orkaitės kepa skirtingai ir nurodyto laiko gali prireikti tiek daugiau, tiek mažiau.

Kai pyragas atvės, apliekite glazūra, kuria citrinos sultis sumaišykite su cukraus pudra. Kuo glazūros daugiau, tuo skaniau 🙂

Biskvitinis pyragas su mangais (1)3

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Biskvitinis pyragas su mangais ir migdolais

  1. Daiva

    Migdolai labai gražiai papuošia pyragą Man ir tokia mintis buvo kilusi, kad jais galima pabarstyti 🙂 Šis pyragas mūsų šeimoje vienas iš mėgstamiausių ir dažniausiai kepamų 🙂

    • admin

      Aha migdolai labai tinka čia 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

10 + six =