ir vėl skanus sekmadienio rytas… suviliojęs Beatos keptu vištienos terinu… tikrai bus kepamas ne kartą ir su įdaru eksperimentuoti galima drąsiai 🙂 lietuviškai reiktų vadinti slėgtainiu, bet… man daug šventiškiau skamba kulinarinis „terino” terminas 🙂
Reikės:
- Vištienos krūtinėlė
- 1 kg vištienos arba kalakutienos šlaunelių faršo
- gera sauja džiovintų pomidorų aliejuje
- 2 v.š. džiovintų petražolių (arba 25 gr šviežių smulkintų)
- 2 v.š. pistacijų (tikrai nepagailėkit, labai skanus priedas)
- 2 kiaušiniai
- 5 v.š. džiuvesėlių
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- sauja juodų alyvuogių (pridėjau nuo savęs, nes jos tikrai čia labai tinka)
Pirmiausia pasiruošiame faršą, kurį pagardiname pistacijomis, džiovintais čiobreliais, supjaustytus kubeliais arba juostelėmis džiovintus pomidorus, petražoles, alyvuogėmis supjaustytomis žiedeliais, taip pat šviežiais maltų pipirų ir druskos. Pabaigai įmušame kiaušinius, įdedame džiuvesėlius ir viską gerai išmaišome.
Vištienos krutinėlę padalinam į 4 vienodas dalis, pabarstome šiek tiek druska ir pipirais. Galima iš anksto ir pamarinuoti.
Pailgą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Dedame 1/3 maltos mėsos, įtiesiame krūtinėlės 2 gabaliukus, sudedame 1/3 maltos mėsos, likusius 2 gabaliukus krūtinėlės ir likusį 1/3 maltos mėsos. Viską šiek tiek suspaudžiame lengvai, uždengiame popieriumi ir kepame 180 karštumo orkaitėje 1 val. 10 min. Po kepimo paliekame atvertoje orkaitėje ~ 20 min., šiek tiek atvėsiname ir išimame iš formos.
Tinka tiek karštam, tiek šaltam patiekalui. Super gražus ir skanu 🙂