visuomet žirnių sriuba asocijuojasi su ilgu ir nuobodžiu virimu… kol žirniai suminkštėja… kartais gerai… gali sau tingėti kol sriuba… gaminasi 🙂
Reikės:
- 400 gr. žirnių
- 4 didelės morkos
- Mėsos gabaliuko sultiniui
Žirnius pasimerkiame iš vakaro, užpildami karštu vandeniu.
Mėsos gabaliuką verdame kartu su stambiai supjaustytomis morkomis ~ 40 min. Sultinį perkošiame, mėsą suplėšome gabaliukais.
Sudedame virti į sultinį žirnius ir verdame kol pradeda minkštėti ~ 30-40 min. Pusę žirnių ištraukiame ir sutriname blenderiu kartu su morkomis. Sudedame atgal į sriubą, taip pat ir plėšytą mėsytą. Gerai išmaišome ir užviriname. Sriuba paruošta 🙂