Triušis su džiovintais abrikosais

jau troškino triušį pagal L. Samėno receptą… pamačius šį variantą žurnale „Žmonės” net neabejojau ką gaminsiu draugams vakarienei 🙂 

 

o čia jei smalsu palyginimui… fotografo Eugenijaus Adomavičiaus  „paskaninta” ta pati mūsų foto 🙂 ačiū jam už itin įdomius pasakojimus kaip fotografuojamas ir „skaninamas” maistas kompiuterio pagalba 🙂

Reikės

  • ~1,5 kg triušio
  • 1/4 stiklinės aliejaus
  • 1 v.š. itališkų žolelių (provanso) mišinio
  • druskos
  • 2 v.š. sviesto
  • 5 vidutinės morkos
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 lauro lapai
  • Maltų juodųjų pipirų
  • 250 ml stiprios juodos arbatos
  • 250 ml sultinio
  • 300 gr. džiovintų abrikosų
  • 200 ml balto sauso arba rožinio vyno 

šį triušį pradėjau ruošti prieš 3 dienas… pirmąją supyliau provanso žoleles į aliejų ir palikau… primirkti 🙂 sekančią dieną triušį ištryniau aliejaus ir žolelių mišiniu, bei palikau dar per naktį marinuotis ir kvėpuoti nepakartojamu žolelių aromatu 🙂

Taigi… kepame… keptuvėje išlydome sviestą ir apkepame triušį kol apskrunda. Recepte siūlo patroškinti keptuvėje, bet aš nusprendžiau, kad geriau patroškinsiu visus vienu metu troškintuve, todėl iškart kol kepa triušis pasiruošiame troškintuvą 🙂

Troškintuvo dugną išklojame morkų griežinėliais, įpjaustome česnako, palaužome lauro lapelius, pabarstome druska ir pipirais.Ant viršaus sudedame pakepintą triušieną, užpilame sultiniu ir troškiname iki 220 įkaitintoje orkaitėje 1 val.

Kol triušis troškinasi užpilame abrikosus karšta juoda arbata ir leidžiame jiems išbrinkti. Atvėsus nupilame, nuspaudžiame skystį ir supjaustome juostelėmis.

Patroškinus valandą triušį sudedame ant viršaus supjaustytus abrikosus, supilame vyną ir uždengę dar patroškiname 20-30 min. Patiekiame su troškintomis daržovėmis ir virtais biriais ryžiais 🙂 Aš dar pridėjau šviežių kopūstų salotų su paprika ir majonezu, bei ryžius viriau raudonuosius 🙂