sūris ir alyvuogės tikrai vieni mėgstamiausių produktų, tad pamačius šį Beatos receptuką buvau tikra, kad ilgai neištversiu jo neišbandžius 🙂
Reikės:
- ~15-20 didelių žalių alyvuogių
- 1/3 stiklinės smulkiai tarkuoto kietojo Džiugo sūrio (galit naudoti bet kurį kietąjį parmezaną)
- 2/3 stiklinės smulkiai tarkuoto Cheddar sūrio
- 1/2 stiklinės miltų
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. minkšto sviesto
- aštrios rūkytos paprikos pagal skonį (rekomenduočiau nepagailėt)
Visus ingridientus, išskyrus alyvuoges, sumaišome ir užminkome tešlą. Imame jos gabaliuką, suplojame blynelį, į jį dedame alyvuogę ir suvoliojame rutuliuką. Skardą išklojame kepimo popieriumo ir sudedame paruoštus kamuoliukus. Kepame įkaitinoje iki 200 laipsnių orkaitėje 15 min. Atvėsiname, nuimame nuo kepimo popieriaus ir skanaujame… prie vyno taurės 🙂
Oooo skamba tobulai!
tikrai taip pagalvojau ir aš pamačius šį receptuką 🙂 ir tikrai nenusivyliau 🙂