Vištienos kepenėlės rūkytos šoninės kailiniuose

Labai mėgstu kepenėles… ypač paštetą… bet dėl pastarosios būsenos 2in1 negalėjau dažnai jomis mėgautis… tai buvo patiekalas, kurio reikėjo ypač privengti, todėl šis pasilepinimas vos keliais kąsniais išties buvo skonio sprogimas burnoje, kuomet tingiai prisimerki ir… tyliai pasimėgauji… 

kepeneles sonineje (2)6

Neringos knygoje „Lengvai paruošiami valgiai” rasite labai panašų receptuką su datulėmis, nes čia mane ir užkabino idėja apsukti kepenėles šonine.

Reikės:

  • Vištienos/Kalakutienos kepenėlių (tiek vnt kiek turite šoninės juostelių)
  • Šaltai rūkytos plonai pjaustytos šoninės (tiek vnt kiek turite kepenėlių)
  • 30-40 ml saldaus Marsala vyno 
  • keli kubeliai sviesto (~ 1 v.š.)
  • šviežio ananaso (priklausomai nuo kepenėlių ir šoninės kiekio)
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų

Kepenėles nuplauname, nupjaustome baltas jungiamąsias dalis, nusausiname, pabarstome pipirais ir druska, susukame į šoninės juosteles. Užkepame įkaitintoje keptuvėje, kad šoninė įgautų formą, iki 1 minutės iš vienos pusės, sudedame į karščiui atsparų indą, sudedame sviesto kubelius, pašlakstome vynu  ir kepame 190 karštumo orkaitėje ~15-20 min. priklausomai nuo kepenėlių dydžio. 

Šis karštas užkandis labai tinka suvertas su šviežiais ananasais ant medinių pagaliukų. Tačiau taip keptos kepenėlės gali tapti ir pagrindiniu patiekalu, jei patieksite su bulvių košės ir daržovių garnyrų. Tiesa man skaniausia marinuotos daržovės šiuo atveju.

kepeneles sonineje (1)6

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 4 =