Vištiena su pankoliu ir mandarinais

kažkas švelnaus, kvapnaus, ne aštraus, neragauto… vakarui su draugais 🙂 ši Nidos vištiena tikrai super tiko visiems reikalavimams 🙂

aromatinga vistiena su mandarinais (1)3

Reikės:

  • 100ml arako, ouzo ar kitokios anyžinės degtinės
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 3 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 šaukštai garstyčių sėklų
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 vidutiniai pankoliai
  • 1,3 kg viščiuko šlaunelių 
  • 4 mandarinai (nenulupti)
  • 1 šaukštas citrininio čiobrelio lapelių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • petražolių pateikimui

Sudedame pirmus šešis ingredientus į didelį dubenį ir įberiam 2,5 šaukštelio druskos ir 1,5 šaukštelio juodų grūstų pipirų. Viską gerai išmaišome ir pakiekame, kol ištirpsta cukrus.

Nuvalome pankolius ir perpjauname juos pusiau, o kiekvieną pusę padalinam į 4 gabaliukus. Į dubenį su marinatu sudedame šlauneles, pankolius, mandarinus supjaustytus perpus, čiobrelius, viską gerai rankomis sumaišom ir paliekam marinuotis per naktį šaldytuve.

Įkaitiname orkaitę iki 200 karštumo. Perkeliame visą turinį kartu su marinatu į didelę kepimo skardą, tolygiai viską paskirstome. šlaunelių odelės turi būti atsuktos į viršų. Kepame 40-60 minučių, kol bus pilnai iškepę.

Išimame iš orkaitės, sudedame šlauneles ir keptas daržoves į serviravimo lėkštę, uždengiame ją folija, kad neatvėstų. Tuo tarpu dėmesio, pats svarbiausias etapas, kurio tikrai siūlau neignoruoti, nes iš čia išgausite tikrą skonio harmoniją: išpilame visą skystį iš skardos į nedidelį puodą ir viriname, kol padažas sumažės maždaug trečdaliu (turėtų gautis apie 80ml padažo). Padažu palaistome viščiuką ir pabarstome kapotomis petražolėmis. Pateikiam su ryžiais arba skaldytais kviečiais.

Skanus ir aromatingas patiekalas 🙂

aromatinga vistiena su mandarinais (2)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

18 − ten =