nors Daivutė juos pavadino kalėdiniais sausiniais, tačiau aš juo kepiau tikrai ne kalėdoms 🙂 šiuo skanėstu norėjau palepinti mamytes mamyčių dienos proga ♥ ♥ ♥ ir tikrai nevertėjo laukt kalėdų, jie trapiai skanūs ir tinkami net pavasariui ♥ ♥ ♥
Reikės:
Reikės:
250 g miltų
75 g cukraus
50 g maltų migdolų
1 a. š. kepimo miltelių
150 g sviesto
2 didelių kiaušinių trynių
1 a. š. malto kardamono
75 g maltų pistacijų
Glajui:
4 v. š. cukraus pudros
šlakelio vandens
4 v. š. smulkintų pistacijų
4 v. š. perlinio cukraus
Iš visų nurodytų produktų (tiesa sviestą aš išlydžiau) greitai rankomis suminkome tešlą, uždengiamre maistine plėvele ir 2 val. paliekame šaldytuve.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame tešlos lakštą ir mėgstama formele išspaudžiame sausainius. Tešla trupanti, todėl tikrai reikia kantrybės 🙂 Aš pasirinkau formeles kuo apvalesnių formų: gėlytes
Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 10 -12 min.
Iš cukraus pudros ir vandens paruošiame glajų. Šiltus sausainius aptepame glajumi ir užberiame cukraus ir pistacijų. Truputį spustelime, kad nenubyrėtų.
Atrodo žavingai 🙂
O pistacijos sūdytos?
Ačiū Vilma už vaizdo įvertinimą. Ne pistacijas dėjau nesūdytas 🙂 bet jeigu ir būtų sūdytos ne manau, kad nebūtų skanu, jie nėra saldųs, visas saldumas glajuje su pabarstukais 🙂