Lašelis egzotikos… žiupsnelis tradicijų…
keli ingredientai ir karštą vasaros dieną kai nesinori nieko sotaus ir karšto šios salotos gali būti puiki vakarienė 🙂 greita ir paprasta, bet ne prasta, pagardinta Arimex riešutais 🙂
Reikės (2 porcijos):
- 400 gr vištienos file
- 50 gr Arimex anakardžių riešutų
- 1 raudona paprika
- 1 v.š. anakardžių riešutų sviesto
- 2 v.š. lazdynų riešutų aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- sauja laiškinio česnako
- 2 v.š. sojos padažo
Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su sojos padažu ir anakardžių riešutų sviestu. Kiekvieną juostelę būtinai įmasažuojame.
Paprika supjaustome juostelėmis. Česnaką supjaustome riekelėmis.
Papriką pakepiname keptuvėje su 1 v.š. aliejaus ir atidedame.
Toje pačioje keptuvėje ant 1 v.š. aliejaus pakepiname marinuotą vištieną, kol išsiskiria sultys ir lengvai patroškiname ~ 5 minutes. Sudedame česnakus, riešutus ir dar patroškiname 5 minutes.
Sumaišome kepintas paprikas su vištiena ir riešutais, pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais.