Varškėtukai saldžiame grietinėlės patale

mėgstu blynelius… visokius… varškėtukai ypač primena pirmuosius jaunystėje bandymus virtuvėje… kur jei gaudavosi kietoki ir guminiai… atradus šį jų variantą, tikrai neabejojau, kad išbandysiu… tik viskas pavirto į saldžiąją pusę galiausiai 🙂

Reikės:

  • 500 g varškės (naudojau riebią)
  • 3 kiaušinių
  • 1 a.š. druskos
  • 2 a.š. cukraus
  • 5 v.š. su kaupu miltų
  • 400 g riebios grietinėlės
  • 1 v.š. sviesto
  • 3 v.š. vanilinio cukraus
  • aliejaus kepimui

Kiaušinius suplakti su cukrumi ir druska, sumaišyti su varškę ir miltais. Viską gerai išminkyti. Gaunasi itin lipni masė. Aliejuotomis rankomis formuojame blynelius ir apkepame iš abiejų pusių keptuvėje ant aliejaus. Svarbiausia neperkepti, kad blyneliai netaptų kieti ir guminiai.

Gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą, sumaišyti su grietinele, pakaitinti. Užpilti padažu blynelius ir patroškinti ant mažos ugnies ~ 10 min. kol padažas sutirštėja. Skanaujame dar šiltus.

Varskieciai (1)

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

19 − eighteen =