mano kolegė Simona nevalgo mėsos 🙂 kartais suprantu šį… keistą pomėgį, jeigu galima taip pavadinti… bet kai ant laužo skrunda šašlykai ar šonkauliukai, nemėgti šio skanėsto man atrodo keista 🙂 bet žinoma Simona gamina ir moka ne ką mažiau skanesnių patiekalų be mėsos 🙂 vienas jų parekomenduotas buvo varškėtukai, kuriuos ji atsineša į darbą pietums. Labai paprastas, greitas ir turbūt daugelio gaminamas varškėtuko variantas paskanintas šviežiomis braškėmis tiesiog atgaiva pusryčiams ir ne tik 🙂
Reikės (1 didelė porcija):
- 200 gr riebios varškės
- 1 kiaušinis
- 250 ml miltų
- druskos
Varškę ištriname su druska (jeigu norite saldžių, tuomet dėkite ir cukraus pagal skonį, o druskos tik žiupsnelį) ir kiaušiniu. Sudedame miltus ir išminkome tešlą. Iš gabaliuko tešlos formuojame pailgas dešreles, šiek tiek suplojame ir supjaustome vienodo dydžio pagalvėlėmis. Tokia forma man pati skaniausia 🙂 Sudedame varškėtukus į verdantį vandenį ir verdame kol iškyla, tuomet paverdame dar 1-2 min ir griebiame tiesiai į lėkštė. Pagardiname šviežiomis trintomis braškėmis. Taip pat skanu ir su sūriu sviesto-grietinės padažu.