Jautienos sriuba su ryžiais

 nors už lango šilta vasara, soti sriuba turbūt visai ne į temą, tačiau soti, tiršta jautienos sriuba tiks ne tik kaip sriuba, bet ir ale kaip troškinukas, kai norisi ko nors šilto, bet ne daug…

jautienos sriuba (1)3

Reikės:

  • 400 gr jautienos
  • 400 gr žirnelių (gali būti ir šaldyti)
  • 2 didelės morkos
  • 0.5 a.š. rūkytos paprikos
  • 0.5 a.š. džiovintų česnakų
  • 5 v.š. ryžių
  • 1.5 l jautienos sultinio
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų

 Jautieną supjaustome mažais kubeliais ir apkepiname ant aliejaus, pagardiname druska, pipirais, rūkyta paprika. Perkeliame jautieną į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepiname sutarkuotas morkas per burokine tarką. Sudedame į puodą prie jautienos, pagardiname česnakais. Kelias minutes patroškiname. Supilame žirnelius, ryžius, išmaišome ir supilame sultinį. Užverdame ir sumažinus ugnį lengvai troškiname iki valandos, kol jautiena suminkštėja, o ryžiai išsiplečia ir pasidaro panašūs į mažučius žiedelius. Skanaus su grietine ir šviežiais krapais.

jautienos sriuba (2)3

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2 × 4 =