nors už lango šilta vasara, soti sriuba turbūt visai ne į temą, tačiau soti, tiršta jautienos sriuba tiks ne tik kaip sriuba, bet ir ale kaip troškinukas, kai norisi ko nors šilto, bet ne daug…
Reikės:
- 400 gr jautienos
- 400 gr žirnelių (gali būti ir šaldyti)
- 2 didelės morkos
- 0.5 a.š. rūkytos paprikos
- 0.5 a.š. džiovintų česnakų
- 5 v.š. ryžių
- 1.5 l jautienos sultinio
- aliejaus kepimui
- druskos, pipirų
Jautieną supjaustome mažais kubeliais ir apkepiname ant aliejaus, pagardiname druska, pipirais, rūkyta paprika. Perkeliame jautieną į puodą. Toje pačioje keptuvėje apkepiname sutarkuotas morkas per burokine tarką. Sudedame į puodą prie jautienos, pagardiname česnakais. Kelias minutes patroškiname. Supilame žirnelius, ryžius, išmaišome ir supilame sultinį. Užverdame ir sumažinus ugnį lengvai troškiname iki valandos, kol jautiena suminkštėja, o ryžiai išsiplečia ir pasidaro panašūs į mažučius žiedelius. Skanaus su grietine ir šviežiais krapais.