Vakarienės prenumerata

Mes jaučiam silpnybę kaskart bandyti ką nors naujo… neragauto, nebandyto, nematyto… kelis metus prieš mažojo atkeliavimą į šį pasaulį, mes vis bandydavom naujas SPA procedūras, vėliau buvo skani banga kai keliaudavom po naujas atsidariusias skanias vietas (ir tai nebūtinai turi būti kavinė/restoranas, kartais tai būdavo mielas gurmaniškas prekybos kampelis) Kaune ir ne tik, o apie skanaus šeimos puslapio pildymą jau nebereikia ir pasakot 🙂 … tada pertrauka… kuris vis dar tęsiasi, nes mažasis dar per daug kategoriškas, kad susitarti ir ramiai pasėdėti kur nors valandėlę kitą… tačiau savo silpnybėms mes vis dar per silpni ir pasiduodam toliau pagal galimybes 🙂 o tai Vakarienės prenumerata tiesiai į namus 🙂

Iškarto norime įspėti, kad 4 dienų vakarienių komplektą 2 asmenims (tiesa jas valgėme trise, nes gi kai toookia tingi nieko negalvojimo savaitė, negi mažajam gaminsi atskirai) įsigijome patys, tai nėra užsakyta reklama, todėl kiekvienas atsiliepimas bus be jokio suderinimo, tiesiog mūsų nuomonė, tokia kokia ji yra 🙂

Taigi… 1dienio vakaras, grįžus namo nekantriai lauktas kurjerio skambutis ir… siuntinukas jau smalsiai išpakuojamas, meniu ir visas turinys peržiūrimas, pirminė reakcija – ai neee šiandien aš noriu valgyti raviolius, o ne jautienos kotletus, negaminsiu pagal meniu 😀 toliau skaitant atrandame, kad produktai panaudotini pagal galiojimą laiką ir jei nespėji, būtina iškart užšaldyti – hm… nelabai patogu, todėl vistik grįžtame, prie pirminio pasiūlyto plano ir laikomės nustatyto meniu… nuobodu? na gi ne viskas gyvenime turi būti taip kaip norime iki smulkmenų, o jeigu smulkmenos sugriauna gyvenimus… tai gal jos nebuvo visai smulkmenos 🙂 na bet grįžtame prie to… apie ką mes čia… taigi maistas į namus, kurį reikia pačiam pasigaminti, bet produktais rūpintis ne 🙂

Paslaugos bendri privalumai:

  • nereikia sukti galvos savaitgalį ką gaminti visai artėjančiai savaitei
  • nereikia rūpintis beveik visais produktais
  • meniu sudėliotas apimant mėsą, paukštieną, žuvį ir kažkas be mėsos ir taip kiek stebėjome kas savaitę laikomasi, pagirtina įvairovė, pripažinkime ne dažnai patys taip apgalvojame savo savaitės meniu turiningai 🙂
  • labai gera mėsos, ypač ragautos jautienos, kokybė
  • galimybė susipažinti su naujais ingredientais kaip iki šiol neragautas šviežias peletrūnas, mairūnas arba maltų žagrenių uogų
  • meniu lape gausu buitinių patarimų, naudingos informacijos
  • įvairūs ir įdomūs garnyrų variantai
  • yra net keli receptų inprovizavijų patarimai, netgi rekomendacijos kaip panaudoti neįveiktos vakarienės likučius

Paslaugos bendri trūkumai:

  • ne visi produktai yra visų namuose, kuriuos reikia turėti, tiesa apie tai gavome įspėjimą ką turime turėti, pvz. sojos padažas, manote pasirūpinome iškarto patys? Deja 🙂 teko gaminti vis tik be jo 🙂
  • meniu nebūtų tinkamas žaliavalgiams, veganams ir kitiems ypatingų poreikių žmonėms
  • meniu eigoje trūksta galimybės sutaupyti laiko bendrai gamybai, pvz kol maišai maltinukus, gi puikiaisiai gali užvirti vanduo garnyrui, arba su skumbre įdėjus vėliau draugiškai iškepa ir prancūziškas batonas su česnakiniu įdaru
  • kai kurios prieskoninės žolelės pavyto per 4 dienas, ypač paskutiniam receptui kas buvo naudojama, eiliniam vartotojui trūksta informacijos kaip jas teisingai laikyti, kad ilgiau išliktų šviežios
  • trūko užrašų ant kai kurių retesnių produktų

Taigi… o dabar apie visą ragautą menių ir įspūdžiai 🙂

1oji diena – Jautienos maltinukai

Maltinukai (1)

Pagrindinis patiekalas – tobulai kokybiška mėsa – garantuoja superinį skonį ir rezultatą 99 proc. 🙂 tą vieną paklydėlį vieną procentuką sugadino tik per mažas džiuvesėlių kiekis, nes viską išmaišius formuoti maltinukų nepavyko, nes konsistensija priminė tirštą blynų tešlą, tad šiek tiek miltų teko pridėti papildomai apvoliojant tokią masę. Kas galimai galėjo turėti įtakos? Kiaušinis 🙂 tiksliau jo dydis, nes mes namie naudojame pagrinde tik L dydžio kiaušinius, o receptų knygose kaip atkreipėm dėmesį, dažniau figūruoja M dydis. Konditerijoje išvis nieks nenaudoja kiaušinių dydžio, o tik išplaktos kiaušinio masės kiekį gramais, nes ten ypatingai svarbus tikslumas gramais 🙂 Ar mus tai išgąsdino? Pirmas sekundes buvo panika, o ką dabar…. Namie džiuvesėlių kaip tyčia nėra… kas čia padės? Tai vėl priklauso nuo kiekvieno suvokimo apie gamybą ir nebijojimo eksperimentuoti ar net rizikuoti 🙂 ir galiausiai dar viena trumpa nežinomybės akimirka rankose laikant peletrūna ir mairūną, iki šiol naudotus tik džiovintus, teko klausti google.lt, bet tai – labai smagiai praplėtė akiratį, o juk taip smagu – atrasti kažką naujo 🙂 o jei dar paragauti, kas gali būti geriau 🙂

Garnyras – būtų gal puikesnis ir nuostabesnis, jeigu eigoje nebūčiau pasigedusi vandens kiekio, šioje vietoje vyriškis jau būtų supanikavęs, bet mūsų namuose bulgur kruopos ne naujiena, tad standartinis dvigubas kiekis puikiausiai tiko, o jeigu būtų per daug, meniu pagalvota – tai tik nukoši ir atgal į puodą 🙂 bet visas šias smulkmenas užglaistė salotos – gaivaus skonio, kuriam keistai atrodantis ingredientas cukrus tiesiog būtinas 🙂

2oji diena – vištienos šlaunelės

Vistiena (1)

Pagrindinis patiekalas – šio recepto pora ingredientų liko nepanaudoti: aitrioji paprika ir svogūnas 🙂 jie mūsų namie reti svečiai, tiek dėl mažojo, tiek dėl  mūsų pačių valgymo ypatumų. Nuotrauka iš gauto meniu ir išgautas rezultatas šiek tiek nuvylė. Nuotraukoje atrodė skaniau 🙂 po pirmosios vakarienės išsiaiškintas šviežias peletrūnas labai nustebino savo skoniu kaip marinatas vištienai, tai buvo savotiškas atradimas, pripažįstam, namie būtinai atsiras jo šviežio 🙂

Garnyras – tobuliausias iš visų keturių ragautų 🙂 nepaisant to, kad nepagardintas paprika ir svogūnais, jis buvo pats pats skaniausias, na o salotoms pritrūkus spalviškumo – skubiai pagelbėjo daržiuke išrauta sauja šviežių ridikėlių 🙂

3oji diena – skumbrė

Skumbre (2)

Pagrindinis patiekalas – Šis receptas buvo įvertintas kaip nenustebinęs. Gal todėl, kad jis buvo ragautas vyriškos kompanijos, kur tikrai nustebintų mėsa 🙂 Tiesa praeitos dienos papildymas ridikėliais jau davė savo, maža laisvė improvizacijai ir skumbrės pilvelyje kepant slėpėsi petražolės bei citrinos riekelės.

Garnyras -čia irgi liko vienišas raudonasis svogūnas, jį pakeitė draugas česnakas, o petražolės pakeitė didesnis kiekis krapų, nes garbanosios petražolės nelabai tinkamos keliauti į patiekalus, jos daugiau tampa jų puošmena, tad skoniui čia geriausias draugas aromatingosios plačialapės.

4oji diena – ravioliai su rikota ir špinatais

Ravioli (2)

Pagrindinis patiekalas – ypatingai švelnaus skonio ravioliai, kurių vienintelis trūkumėlis… per mažas kiekis (250 g viso) arba per alkani valgytojai 🙂

Garnyras neįtikėtinas atradimas troškinti trumpai pomidorai su bazilikais grietinėlės padaže, pridėjo ravioliams to stebuklingo užbaigtumo… ir noro išlaižyti savo lėkštutę…

Tad REZIUME… tobuliausias šio eksperimento atradimas – itin kokybiškos mėsos maltinukai, su gaiviomis salotomis ir vištienos meniu garnyras – bolivinė balanda. Šeima nubalsavo, kad šis komplektas buvo pats skaniausias ir tikrai ras vietą mūsų šeimos virtuvėje, sekantiems ragavimams ir improvizacijoms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

13 + 19 =