Trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Kai viename komentare Žygimantas iškėlė iššūkį aštriems meksikietiškams taco, o Laura pakomentavo, kad mielai pisijungtų prie iššūkio, sugalvojome savo savaitgalį paįvairinti meksikietiška virtuve ir… pasirinkome desertus! Iš pradžių atrodė, kad apsistosime ties 2 receptais, tačiau pradėjus gamintis negalėjome sustoti… ir TAIP tie taco irgi pagaminti Žygimantai, bet smalsu ar tu turėsi kantrybės jų sulaukti? 🙂

Taigi taip gimė – meksikietiškos virtuvės iššūkis, prie kurio šią savaitę drąsiai jungiasi Laura ir Odeta iš Samčio užrašai. Gal ir tu norėsi prisijungti? Mielai prašome į būrį 🙂 #KarantinoSkoniuKeliones tegul prasideda!!!

Pradėkime nuo pyrago, kuris jau seniau buvo mus sužavėjęs savo šlapia biskvitine tekstūrą. Čia tiesa norėjosi šie tiek gaivos, lyg meksikietiško laimo likerio šlakelio, bet gi neisi iš namų dėl vieno produkto, tad greit suradom išeitį – limončelo 🙂

Reikės:

  • 125 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 5 M dydžio kiaušiniai
  • 240 g cukraus
  • 1 arb. š.vanilinio cukraus
  • 80 ml pieno
  • sviesto kepimo skardai
  • 320 g saldinto kondensuoto pieno
  • 320 g nesaldinto kondensuoto pieno
  • 60 ml plakamosios riebios grietinėlės
  • 50 ml Limoncelo likerio
  • 200 g šviežių mėgstamų uogų

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, kuriuos atidėkite į šaldytuvą. Trynius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ant didžiausio plaktuvo greičio 3 minutes, tuomet įplakite pieną ir įmaišykite miltų mišinį kol neliks sausų gumulėlių. Išplakite iki standumo baltymus su žiupsniu druskos ir atsargiai įmaišykite.

Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite biskvito tešlą ir dėkite į įkaitintą 175 °C orkaitę 35-40 minučių, pabaigoje vis patikrinkite mediniu pagaliuku, kuris bus visiškai sausas, kai biskvitas iškeps. Tik dažnai nevarstykite orkaitės durelių kepimo pradžioje, nes biskvitui būtina gerai iškilti.

Iškepusį biskvitą 10 min palaikykite formoje ir išverskite į indą aukštesniais kraštais aukštyn kojomis. Palikite visiškai atvėsti, tai labai svarbu, nes negalima laistyti šilto. Biskvitui visiškai atvėsus, sulaistykite jį saldinto ir nesaldinto pieno, bei grietinėlės mišiniu. Lėtai ir kantriai laistykite, visas skystis tikrai turi buti sugertas. Galiausiai laikykite pyragą mažiausiai valandą arba per naktį šaldytuve.

Tradiciškai jis patiekiamas su plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis, kurios geriausiai dera jei yra su rūgštele, o mes rekomenduojame tiesiog aplieti citrininiu Limoncelo likeriu ir patiekti su šviežiomis mėgstamomis uogomis.

Print Friendly, PDF & Email