Skaitėm ne vieną receptą, tai su riešutais, tai su citrusiniais vaisiais, bet visi jie vadinasi ispaniškai polvorones. Nenustebkite, juk ispaniška kalba yra valstybinė Meksikoje 🙂 Kadangi mūsų namuose gyvena mažasis valgytojas, kuris alergiškas riešutams, tai pasirinkome išbandyti mažiausiai riešutų turintį variantą. Iš pradžių tikėjomės biskvitinių rutuliukų, vienok iškepę jie panašūs į sausainėlius, tačiau skonis…. tirpo burnoje ir gaivi citrusų natą čia tiesiog tobula. Traukiam į savo mėgstamiausių sąrašus 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones tęsiasi po Meksikos virtuvę 🙂
Reikės (2 skardoms sausainių):
- 2 vidutinių apelsinų
- ½ žaliosios laimo citrinos
- 200 g minkšto sviesto
- 100 g cukraus pudros (tik nekeiskite cukrumi)
- 3 M dydžio kiaušinių trynių
- 100 g migdolų miltų
- 300 g baltų speltos miltų (tiks ir kvietiniai)
- kokosų aliejaus skardai
Po karštu vandeniu nuplaukite citrusinius vaisius. Nutarkuokite vieno apelsino ir pusės citrinos žieveles. Išspauskite apelsinų sultis. Sulčių tešlai reiktų apie 50 ml.
Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra.
Įmaišykite kiaušinio trynius ir pamažu supilkite apelsinų sultis.
Migdolus sumaišykite su miltais ir sudėkite į sviesto masę kartu su tarkuotomis apelsino ir žaliosios citrinos žievelėmis. Viską gerai sumaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C .
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite kokosų aliejumi. Iš tešlos suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite ant skardos, būtinai palikite aplinkui pakankamai vietos.
Sausainius pašaukite į orkaitę apie 25 min. Išimkite, šiek tiek atvėsinkite ir jei norite galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.