Apelsininiai sausainiai (Polvorones de naranja)

Skaitėm ne vieną receptą, tai su riešutais, tai su citrusiniais vaisiais, bet visi jie vadinasi ispaniškai polvorones. Nenustebkite, juk ispaniška kalba yra valstybinė Meksikoje 🙂 Kadangi mūsų namuose gyvena mažasis valgytojas, kuris alergiškas riešutams, tai pasirinkome išbandyti mažiausiai riešutų turintį variantą. Iš pradžių tikėjomės biskvitinių rutuliukų, vienok iškepę jie panašūs į sausainėlius, tačiau skonis…. tirpo burnoje ir gaivi citrusų natą čia tiesiog tobula. Traukiam į savo mėgstamiausių sąrašus 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones tęsiasi po Meksikos virtuvę 🙂

Reikės (2 skardoms sausainių):

  • 2 vidutinių apelsinų
  • ½ žaliosios laimo citrinos
  • 200 g minkšto sviesto
  • 100 g cukraus pudros (tik nekeiskite cukrumi)
  • 3 M dydžio kiaušinių trynių
  • 100 g migdolų miltų
  • 300 g baltų speltos miltų (tiks ir kvietiniai)
  • kokosų aliejaus skardai

Po karštu vandeniu nuplaukite citrusinius vaisius. Nutarkuokite vieno apelsino ir pusės citrinos žieveles. Išspauskite apelsinų sultis. Sulčių tešlai reiktų apie 50 ml.

Minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra.

Įmaišykite kiaušinio trynius ir pamažu supilkite apelsinų sultis.

Migdolus sumaišykite su miltais ir sudėkite į sviesto masę kartu su tarkuotomis apelsino ir žaliosios citrinos žievelėmis. Viską gerai sumaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C .

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite kokosų aliejumi. Iš tešlos suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite ant skardos, būtinai palikite aplinkui pakankamai vietos.

Sausainius pašaukite į orkaitę apie 25 min. Išimkite, šiek tiek atvėsinkite ir jei norite galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.

Print Friendly, PDF & Email