kai turi vos kelias minutes laiko, o į duris jau beldžiasi svečiai sveteliai 🙂 reikia suktis greitai iš to.. ką turi šaldytuve… šis patiekalas kaip tik toks 🙂
Reikės:
- 800-900 kiaulienos kumpio
- 3 v.š. krakmolo
- prieskonių pagal skonį: rozmarinas, raudonėlis, rūkyta paprika, druska
- 6 v.š. alyvuogių aliejaus
- padažo (naudojau Uncle ben’s „Sweet Sour” su ananasais, galima ir kitą kinietišką padažą su daržovėmis)
Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais, sumaišome su prieskoniais. Jei turime laiko palaikome ~ 1 val., jei ne – užteks ir pusvalanduko. Sudedame mėsą su prieskoniais į maišelį, sudedame krakmolą, užrišame maišelį ir gerai išmaigome kol visa mėsa pasidengia krakmolu.
Pakaitiname pusę aliejaus ant didelės ugnies, dedame mėsą ir maišome, aliejui susigėrus supilame likusį aliejų, jei svyla, galima dar įpilti aliejaus. Svarbu gerai apkepti ant didesnės ugnies ~ 10 minučių, vėliau sumažiname karštį ir sudedame padažą, patroškiname dar ~ 10 min.
Patiekiame su ryžiais ir traškiomis morkų-agurkų salotomis su sezamais bei sojos padažu 🙂