Šveicariškas kepsnys

#karantinoskoniukeliones šią savaitę keliauja po Šveicariją 🙂 šis kepsnys yra puikus variantas šeimos pietums ar vakarienei. Sumetei į puodą ir palikai tykiai burbuliuoti, svarbu nepamiršti bulvių košės, ryžių ar makaronų išsivirti 🙂 Dar galite aptikti labai panašų Salisbury kepsnį, tačiau jis gaminamas su ruduoju jautienos padažu, o čia dominuoja pomidorai! Tai keliaujam?

Reikės:

  • 700 g kiaulienos nugarinės kepsnių
  • 2-3 kupinų šaukštų miltų
  • 0,5 šaukštelio maltos paprikos
  • 0,5 šaukštelio česnakų miltelių
  • 0,5 šaukštelio maltų pipirų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 480 ml konservuotų luptų pomidorų savose sultyse
  • 250 ml sodraus jautienos sultinio
  • 5 saliero stiebų arba 2 svogūnų
  • 5-6 mažesnių arba 2 didelių morkų
  • alyvuogių aliejaus
  • kelių žirnelių kvapių pipirų (mes rekomenduojame Timuro uogas)
  • 1 šaukšto kukuruzų krakmolo
  • žalumynų papuošimui (nebūtina)

Salierus arba svogūną supjaustyti, morkas nuskusti ir supjaustyti 2-3 cm gabaliukais. Gilų troškintuvą pašlakstykite aliejumi, sudėkite daržoves.

Kiaulienos nugarinės kepsnius galite lengvai pamušti, kadangi jie buvo ploni, mes to nedarėme.

Miltus sumaišyti su malta paprika, česnako milteliais, pipirais ir druska. Apvolioti kepsnius miltų ir prieskonių mišinyje.

Keptuvę įkaitinti su aliejumi. Apkepkite ant didelės kaitros kepsnius iš abiejų pusių.

Apkeptus kepsnius sudėkite į troškintuvą ant daržovių.

Sudėkite smulkintus pomidorus.

Užpilkite jautienos sultiniu ir užberkite kelis žirnelius kvapiųjų pipirų.

Troškinkite ~2-2,5 valandos, kol didžioji dalis skysčio išgaruos, mėsa bus minkšta ir lengvai pjaustoma šakute.

Likusį padažą galite sutirštinti šaukštu kukuruzų krakmolo.

Patiekite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais. Papuoškite šviežiais žalumynais.