šis sotusis pyragas iškarto nevalgomas… nes neįmanoma jo pjaustyti… tačiau puikiausiai tiks pietums į darbą 🙂
Reikės:
- 500 g fermentinio sūrio
- 100 g tarkuoto Džiugo sūrio
- 250g grietinės
- 2 kiaušiniai
- 150 g brokolių
- 200 g traškiųjų plonų morkyčių
- Sviesto ir džiuvesėlių kepimo formai
Morkytes apverdame pasūdytame vandenyje kol šiek tiek suminkštėja. Pabaigoje kartu sudedame apvirti brokolius.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome su Džiugo sūriu, kiaušiniais, grietine. Pailgą kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiuvesėliais. Dedame trečdalį sūrio masės, klojame brokolius ir morkytes, dedame kitą trečdalį masės ir vėl daržovės. Galiausiai paskutinis sūrio sluoksnis ir kepame 180 karštumo orkaitėje 40 min.
morkytes dedu nepjaustytas, bet apvirtas 🙂 jos daugiausiai priduoda vaizdo, o dėl skonio, galite dėti bet ką, kad ir tik brokolius, kalafiorus, smidrus, žirnelius 🙂
labai ispūdingas. o morkytes dedate nepjaustytas? O galbūt morkytes galima būtų pakeisti kuo nors kitu, nelabai pas mane mėgsta virtas morkas………..