Štrudelis su mangais ir obuoliais

dievinu šiltus, ramius šeštadienio rytus… kai tavo mylimas žmogus tave palepina pusryčiais ir kava… o tu gali tingėti lovoje… ir mėgautis namus pripildančiais kvapais… betrūksta tik svaigaus deserto…. tik dviems 🙂

Reikės:

  • 2 lakštelių bemielės sluoksniuotos tešlos (galima gaminti ir tradicinę štrudelio, bet greitam variantui puikiai tinka sluoksniuota)
  • pusė prinokusio mango ir vidutinis obuolys (galima pakeisti nektarinais)
  • 1 v.š. vanilinio cukraus (tinka vanilės esensija)
  • 1 a.š. malto cinamono
  • trupinėlio sviesto
  • 1 v.š. Migdolų drožlių
  • saujos karijų riešutų (kelis atidedam papuošimui), taip pat tinka graikiški riešutai

 Atšildome tešlą ir iškočiojame taisyklingą kvadratą. Obuolius ir mangus supjaustome kubeliais ir pakepiname ant trupinėlio sviesto… su vanilinio cukrumi ir cinamonu.

Pakepintą įdarą išklojame ant iškočiotos tešlos lakšto ir pabarstome susmulkintais karijų riešutais ir migdolų drožlėmis. Atsargiai suviniojame lakštą su įdaru į ritinuką. Ritinukus aptepame kiaušinio plakiniu su vanilės esensijos lašeliu. Kepame 160 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi 40 min.

 

Skaniausią šiuo itin kvapniu šiltu desertu mėgautis su ledais 🙂

Print Friendly, PDF & Email