Šepardo pyragas

sekmadienio pietums… puikiai tiks… sotusis ir skanusis daržovių, mėsos, bulvių ir sūrio pyragas 🙂

Reikės:

  • 3 stiebai arba 100 gr.  salierų
  • 3 vidutinės (arba 200 gr. tarkuotų per burokinę tarką) morkų
  • 100 gr. smulkintų porų
  • 1,5 vidutinės arba 220 gr. išvalytos paprikos supjaustytos kubeliais
  •   500 gr.  farso (naudojau jautienos, bet galima pakeisti tradiciniu arba vištienos) 
  •  1,1 kg. virtos bulvių košės
  • 5-6 kocertuotų pomidorai
  • indelis (690 gr.) koncervuotų žirnelių
  • 300 gr. tarkuoto lydyto sūrio  

 

Salierus, porus, morkas, paprikas pakepiname puode ant aliejaus vis pamaišant. Patroškinam kol suminkštės. Sudedam faršą ir kepinam, troškinam vis pamaišant, kol faršas apkepa, sudedam pomidorus sutrintus, mėgstamus prieskonius ir pasūdome pagal skonį. Nukeliame atvėsti. Pravėsus supilame žirnelius ir išmaišome. Visą gautą mase supilame į kepimo indą, ant viršaus paskirstome bulvių košę, užpilame tarkuotu sūriu ir kepame 20 min 200 karštumo įkaitintoje orkaitėje.

Labai skanu su juodojo ridiko salotomis 🙂