Šprotų mišrainė

Šią sluoksniuotą mišrainę atradome prieš 4-5 metus rusiškuose forumuose kai rašėme savo knygą „Vieno indo patiekalai”, tad šią savaitę, keliaujant po Latviją negalime nepasidalinti šiuo receptu ir pagaliau – jį paviešinti visiems 🙂 #karantinoskoniukeliones keliautojams 🙂

Reikės:

  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • 200 g marinuotų mažų pievagrybių
  • 1 skardinės konservuotų šprotų aliejuje
  • 4 šaukštų majonezo
  • 50 g duonos traškučių
  • 100g tarkuoto parmezano sūrio

Kiaušinius sutarkuokite smulkia trintuve.

Marinuotus pievagrybius nusausinkite, jei reikia pasmulkinkite.

Stikliniame giliame inde sudėkite pusę tarkuotų kiaušinių

Šprotus išimkite iš aliejaus ir lengvai patrinkite šakute. Sudėkite ant tarkuotų kiaušinių. Uždėkite pusę kiekio majonezo.

Sudėkite duonos traškučių sluoksnį, tuomet marinuotų pievagrybių.

Sudėkite likusią pusę tarkuotų kiaušinių, užtepkite likusiu majonezu ir pabarstykite sūriu.

Palaikykite šaldytuve 2-3 valandas ir patiekite.