nors aš mėgstu nekeptus, šaldytus desertus, šis pyragas tiek kepamas, tiek šaldomas 🙂 nu kaip gi neišbandžius ko nors naujo, kai šaldiklyje prašyte prašosi vyšnios panaudojimui 🙂 tad dalinuosi skaniu receptu iš žurnaliuko „Sūrio pyragai”
Reikės:
- 125 gr šokoladinių Selgos sausainių
- 75 gr sviesto
- 500 gr varškės (naudojau varškės masę kepiniams)
- 450 gr vyšnių be kauliukų
- 200 gr juodojo šokolado
- 3 v.š. krakmolo
- 1/3 stiklinės cukraus (jei naudojate saldžią varškės masė, tai dėkit mažiau , arba išvis nedėkit)
- 2 kiaušiniai
- riešutų pabarstymui
Sausainius blenderiu sutrupiname į smulkius trupinius, kuriuos sumaišome su kambario temperatūros sviestu iki vientisos tešlos, kurią paskirstome formos (24 cm arba dvi mažesnės kaip aš kepiau) dugne ir paliekame šaltai šaldytuve 30 min.
Šokoladą sulaužome, ištirpiname vandens garų vonelėje, atvėsiname.
Vyšnias nusausiname, apvoliojame krakmolu.
Varškę išplakame su cukrumi (jei ne saldi), po vieną įmaišome kiaušinius. Supilame šokoladą, išmaišome, suberiame vyšnias, viską gerai išmaišome.
Įdarą sudedame į formą, pabarstome kapotais riešutais, kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 50 min. Atvėsiname ir min. 3 val. laikome šaldytuve.