naujas kulinarinis blogas atsidūrė mano akiratyje… kol viską apžiūrėjau, tai išbandymui iškart net keturis receptukus pasižymėjau… štai vienas iš jų… kvapniai aromatingas… sultingas guliašas su slyvomis 🙂 originalus receptukas čia toliau kelios mano variacijos 🙂
Reikės:
- 900 g. kiaulienos (naudojau nugarinę, bet tik tiek kumpis, tiek sprandinė)
- 5 skiltelės česnako
- pipirų
- druskos
- provanso prieskoninių žolelių
- 2v. š. vorčesterio padažo
- 4 a. š. rūkytos paprikos
- 5 v. š. grietinės
- 140 g. slyvų
Mėsą supjaustome kubeliais, apibarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir užpilame vorčesterio padažu. Rankomis viską išmaišome ir paliekame marinuotis.
Susmulkiname česnaką ir pakepame ant šlakelio aliejaus. Tuomet sudedame mėsą ir apkepame iš visų pusių.
Mėsai apkepus, sudedame ją į puodą, užpilame vandens kol apsemia ir troškiname ant mažos ugnies ~ 1 val.
Ištroškinus mėsą, sudedame pasmulkintas slyvas, rūkytą papriką, grietinę. Patroškiname dar apie 15 min. Garnyrui tinka tiek bulvių košė, tiek ryžiai, o tradiciškai skaniausia su marinuotais agurkėliais 🙂