tikrai nemėgstu šokolado… bet šis receptas gali būti dar viena kalėdinės dovanos variacija, todėl dalinuosi su keliomis variacijomis 🙂
Reikės (~ 36 saldainiams):
- 12 vnt džiovintų slyvų
- 300 gr juodojo šokolado
- 120 ml riebios grietinėlės
- 2 v.š naminės vanilės esensijos (arba tiesiog romo)
- ~ 50 gr. apelsinų cukatų
- ~3 v.š. kokosų drožlių
- ~ 50 gr. smulkintų kepintų sūdytų žemės riešutų
Šokoladą ir grietinėlę sudedame į metalinį dubenį ir šildome ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišome tol kol šokoldas ištirps, tuomet nuimam dubenį, supilam naminę vanilės esensiją, viską gerai išmaišome, perpilame į kitą indą ir apsukame maistine plėvele bei paliekame stingti šaldytuve apie 2 val., kas 30 min. vis pamaišant. Nepatingėkit – pamaišyti tikrai būtina.
Džiovintas slyvas padaliname į 3 dalis. Smulkintus riešutus, apelsino cukatus, kokosų drožlės susidedame į skirtingas lėkštutes. Šaukšteliu formuojame apvalius saldainiukus, vidury įspaudžiant slyvos gabaliuką, tada apvoliojame trečdalį smulkintuose riešutuose, kitą trečdalį – apelsinų cukatuose ir likusius – kokosų drožlėse.. Paruoštus saldainius laikome šaldytuve minimum valandą iki patiekimo. Jeigu juos dovanosite tai laikykite visuomet šaldytuve, o dovanojant sudėkite į plastikines dėžutes su popieriniais mini krepšeliais (kaip mažos keksiukų formelės).
Kiek ragavo draugai, sakė, kad skaniausi su apelsinų cukatais, tad manau kiekvienas atras savo mėgstamą skonį. Skanių atradimų 🙂