Krabų lazdelių kiaušinių pyragas pusryčiams jau keptas ne vieną kartą, tačiau snieginio krabo ir grūdėtos varškės derinys iš knygos „Varškės patiekalai” suintrigavo ne mažiau.
Reikės:
- Šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos vieno didelio lakšto
- 3 kiaušiniai
- 200 g grietinėlės
- 100 g tarkuoto parmezano
- 350-450 g snieginio krabo mėsos sūrime
- 200 g grūdėtos varškės (be skysčio)
- 1 a.š. čiobrelių
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
- druskos ir pipirų pagal skonį
Tešlą atšildykite ir išklokite kepimo indą.
Suplakite kiaušinius, grietinėlę, pusę parmezano sūrio, įmaišykite grūdėtą varškę ir tarkuotą sūrį, pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais pagal skonį.
Ant tešlos sudėliokite snieginio krabo gabaliukus, užpilkite kiaušiniu ir varškės mase, užbarstykite likusiu parmezano sūriu.
Kepkite 190 karštumo orkaitėje 30-40 minučių.