Šalta avokadų ir agurkų sriuba

Tikime, kad tokiu oru beveik visuose namuose karaliauja šaltibarščiai, o kai jie atsibosta ieškote kitokių būdu atsigaivinti. Ši šalta sriuba tikra atgaiva ir beto yra tikrai soti.

Reikės (3-4 porcijoms):

  • 2 didesnių avokadų
  • 4 trumpavaisių didesnių agurkų
  • 600 ml kefyro
  • saujos krapų
  • citrinos
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 skiltelės česnako
  • kokybiško aliejaus (rekomenduojame graikinių arba lazdyno riešutų)

Avokadus šiek tiek pasmulkiname, agurkus nulupame ir pasmulkiname.

Nesmulkintą česnaką tiesiog padeginame sausoje keptuvėje jeigu nemėgstate jo aitrumo, o pakepintas jis ypatingai saldus. Taip pat galite dėti česnako kur kas daugiau.

Viską sumetame į kokteilinę, pridedame saują krapų, išspaudžiame pusę citrinos sulčių, įpilame kefyro. Ir… sutriname iki vientisos masės.

Jeigu trūksta skystumo galite šiek tiek įpilti vandens. Jei norisi valgyti iškarto, įmeskite kelis kubelius ledo, bus maloniai vėsu.

Paragaukite, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, taip pat gal trūks citrinos rūgšties. Patiekite su šlakeliu aliejaus.