Šią savaitę kartu su @ValgėSpalvė ragaujame vasarinius obuolius 🙂 alyviniai obuoliai vieni skaniausių obuolių, bet jų sezonas trumpas, o pats obuolys skaniausias ką tik nuskintas nuo medžio. Jeigu jų turite jau per daug, privirėt obuolienės, prikepėt pyragų ar blynų, kviečiame juos kepti su ypatingo skonio grikių miltų trupiniais. Tai patiekalas tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakaro desertui 🙂
Reikės porcijai:
- 2 alyvinių obuolių
- 1 šaukšto grikių miltų
- 1 šaukšto migdolų miltų
- 1 šaukštelio kokosų aliejaus
- žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelio rudojo arba kokosų žiedų cukraus
- 2 šaukštelių rikotos arba varškės kremo
Obuolius perpjaukite pusiau ir atsargiai apvaliu šaukštu išimkite sėklalizdžius.
Miltus, druską ir cukrų sumaišykite, įdėkite kokosų aliejaus ir sutrinkite į drėgnus trupinus.
Obuolius įdarykite rikota, užtrupinkite paruoštus trupinius ir kepkite 190°C orkaitėje 20 minučių.
Patiekite su klevų sirupu arba net ledais, jeigu valgysite kap desertą.