Šias salotas puikiai pagardina keli lašai balzamiko acto kremo, viena kita riekelė skruditos ir česnaku patrintos ciabatos, saulėta terasa ir… kompanija 🙂
Reikės:
- įvairių mėgstamų salotų mišinio
- 250 g keptos lašišos
- 200 g vyšninių (geltonų ir raudonų) pomidoriukų
- saujos saulėgrąžų daigų
- 2 valg. š. skysto medaus
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 5 valg. š. lazdynų riešutų aliejaus
- 2 valg. š. salotų sėklų mišinio (saulėgražos, moliūgų sėklos, kedrinės pinijos)
- druskos ir pipirų pagal skonį
Salotas nuplaukite ir išdžiovinkite. Sudėkite į gilų indą.
Lašišą šakutės pagalba suplėšykite nedideliais gabaliukais ir uždėkite ant salotų.
Pomidoriukus supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į indą, kartu pagardinkite saulėgrąžų daigais.
Sumaišykite medų, citrinos sultis ir aliejų, bei šiuo padažu užpilkite salotas.
Pabarstykite salotų sėklų mišinio ir druskos bei pipirų pagal skonį.