Salotos su kepta lašiša

Šias salotas puikiai pagardina keli lašai balzamiko acto kremo, viena kita riekelė skruditos ir česnaku patrintos ciabatos, saulėta terasa ir… kompanija 🙂

Reikės:

  • įvairių mėgstamų salotų mišinio
  • 250 g keptos lašišos
  • 200 g vyšninių (geltonų ir raudonų) pomidoriukų
  • saujos saulėgrąžų daigų
  • 2 valg. š. skysto medaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 5 valg. š. lazdynų riešutų aliejaus
  • 2 valg. š. salotų sėklų mišinio (saulėgražos, moliūgų sėklos, kedrinės pinijos)
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Salotas nuplaukite ir išdžiovinkite. Sudėkite į gilų indą.

Lašišą šakutės pagalba suplėšykite nedideliais gabaliukais ir uždėkite ant salotų.

Pomidoriukus supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į indą, kartu pagardinkite saulėgrąžų daigais.

Sumaišykite medų, citrinos sultis ir aliejų, bei šiuo padažu užpilkite salotas.

Pabarstykite salotų sėklų mišinio ir druskos bei pipirų pagal skonį.