Fetos užtepėlė

Šis gardus užkandis mūsų namuose gyvena jau beveik metus, kai netikėtai jį užtikau mūsų šeimos mylimame maisto ir ne tik AML tinklaraštyje. Užkretėme juo ne vieną ragavusį ir tikime toliau mylėtojų gretos tik didės 🙂 nes paruošti neužtrunka, ilgiausiai kepa pomidorai, tačiau jie yra būtina šio gardumyno dalis, o jeigu dar pamaišysite spalvotų, tai taps ir papuošimu.

Reikės keptiems pomidorams:

  • 300 g vyšninių pomidorų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, pipirų
  • šiek tiek mėgstamų žolelių (tinka tiek džiovintos, tiek šviežios)

Pomidoriukus perpjaukite pusiau, kepimo indą pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, sudeliokite pomidorų puseles, pagardinkite česnaku, druska, pipirais ir keliais šalavijo lapeliais.

Kepkite 180 karštumo orkaitėje 25 minutes.

Iškepusius pomidorus galite atvėsinti arba dėti dar karštus į paruoštą užtepėlę, jeigu ją suvalgysite per vieną vakarą, nes šilti pomidorai duoda rūgimą ir jau kitą dieną užtepėlė būna nebe tokia skani.

Reikės užtepėlei:

  • 200 g fetos sūrio
  • 2 šaukštų graikiško jogurto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • druskos, pipirų
  • šviežio baziliko papuošimui

Kol kepa pomidoriukai, sutrinkite iki vienalytės masės fetą, jogurtą, medų, citrinos sultis, likusius 2 šaukštus aliejaus. Paskleiskite padažą inde.

Puoškite keptais pomidorais ir šviežiais kapotais bazilikais, bei šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Gardu tiek su krekeriais, tiek su čipsais, tiek su šviežiomis daržovėmis.

Print Friendly, PDF & Email