Ryžių apkepas su dešrelėmis ir graikiniais riešutais

Vos keli ingredientai… 30 minučių ir greita gardi vakarienė jau ant jūsų stalo 🙂 o jei dar keletas arimex riesutai.lt riešutų pakeliui… tiesiog super paprastai ir greitai 🙂

Ryziu desreliu apkepas su graik riesutais (2)

Reikės (2 porcijoms):

  • 300 gr virtų ryžių
  • 5 dešrelės
  • 3 v.š. pomidorų pastos
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 50 gr Arimex graikinių riešutų
  • 100 gr fermentinio sūrio
  • 1 v.š. graikinių riešutų aliejaus

Ryziu desreliu apkepas su graik riesutais (3)

Dešrelės supjaustome plonais griežinėliais ir sumaišome su pomidorų pasta bei druska ir pipirais. 

Kepimo formą ištepame graikinių riešutų aliejumi. Sudedame dešreles ir išlyginame. Sudedame virtus ryžius ir išlyginame. Pabarstome kapotais graikiniais riešutais, uždengiame visą paviršių tarkuotu sūriu ir kepame 200 karštumo orkaitėje 20 min.

P.s: Vegetariškas variantas – vietoj dešrelių galite dėti konservuotą tuną savose sultyse, pamaišytą su saldžiaisiais kukurūzais, tik tuomet dėkite pirma ryžius, o poto tuno-kukurūzų mišinį, kurį būtinai pagardinkite kapotais riešutais ir sūriu.

Ryziu desreliu apkepas su graik riesutais (4)

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

four × four =