Rumuniškos grill dešrelės (mici)

Sa-vait-ga-lisssssss!!! O koks jis be kepsninės dūmo ir keptos mėsos aromato 🙂 Rumunijos virtuvėje atradome populiarias dešrelės be apvalkalo ir… Mantas jau naršė naršė video, vis stebėjosi, kad jos beveik juodos. Šios mažulės yra tikros gatvės maisto atstovės, tačiau taip pat jos puikiai tiks vakarui arba iškylai gamtoje. Tik nepamirškite padažų!!! Rumunijoje jos dažniausiai patiekiamos su garstyčiomis.

Kadangi mėsa mėgsta pastovėti… paruoškit dabar, kepkite vakare 🙂 tiesa čia slepiasi keletas paslapčių… drėgmė (alus arba tiesiog vanduo), soda ir… itin karšta ugnis 🙂 jau kilnojate antakius? Kviečiame išbandyti 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Rumuniją

Reikės:

  • 500 g maltos jautienos
  • 500 g maltos riebesnės kiaulienos (mentė arba sprandinė)
  • 180 ml jautienos sultinio
  • 50 ml alaus
  • 1 šaukštelis sodos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 3–4 skilteles česnako
  • 1 šaukštelis čiobrelių sausų arba šviežių
  • 1 žiupsnelis muskato riešuto
  • 1/2 šaukštelio kalendros miltelių
  • 1/4 šaukštelio maltų kmynų
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų
  • 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • sauja šviežių plačialapių petražolių

Mėsą rinkite šviežią, dar geriau jeigu patys susimalsite arba sukaposite. Mėsą pagardinkite prieskoniais, įtarkuokite česnaką, įmaišykite smulkiai sukapotas petražolės. Būtina gerai išmynkyti.

Sultinį sumaišome su alumi, sodra ir druska.

Mėsą užpilkite skysčiu ir sumaišome į vienalytę masė.

Toliau rankas sudrėkinkite vandeniu arba aliejumi, formuokite dešreles. Jas sudėkite ant lentelės, būtinai pateptos aliejumi, kad nepriliptų. Dešreles palikite šaldytuve per naktį.

Kitą dieną gerai įkaitinkite kepsninės groteles arba tiesiog keptuvę. Kepkite dešreles iš abiejų pusių ne ilgiau nei po 4 minutes.

Skaniausios tik ką iš kepsninės, su garstyčiomis be abejo 🙂

Print Friendly, PDF & Email