Rūkytos žuvies sriuba su saldžiaisiais kukurūzais

Šį patiekalą ruošėm Debesų žiemos numeriui 🙂 pirma mintis… buvo skeptiška… žuvis.. sriuba… feee…

Rukytos zuvies sriuba su kukuruzais Bajaliai (5)6bet džiaugiamės šiuo atradimu ir dalinamės, nes tikime, kad ne vienas išdrįs ir… susižavės 🙂 juk kartais tereikia, tik nusimesti šalin įsitikinimus ir pasimėgauti.. naujais skoniais bei atradimais 🙂

Reikės:

  • 2 baltieji svogūnai
  • 2 valg.š. aliejaus
  • 4 vidutinės bulvės
  • 1 l daržovių sultinio
  • 400 g karštai rūkyto ešerio file
  • 600 g saldžiųjų konservuotų kukurūzų
  • Sauja šviežio baziliko

Rukytos zuvies sriuba su kukuruzais Bajaliai (4)6

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite ant aliejaus kol suminkštėja ir pagelsta, tuomet sudėkite bulves, supjaustytas griežinėliais ir šiek tiek apkepinkite. Viską užpilkite daržovių sultiniu ir užvirinę pavirkite 6-8 minutes, kad bulvės apvirtų, bet nesutrupėtų.

Ešerio file suskaidykite vienodo dydžio gabaliukais ir sudėkite į sriubą.

Trečdalį kukurūzų pamalkite kad gautusi kreminė masė, kitus sudėkite kartu su maltais į sriubą.

Sriubą pavirkite 5-7 minutes ir patiekite su šviežiais kapotais bazilikais.

 Rukytos zuvies sriuba su kukuruzais Bajaliai (6)6