Šį patiekalą ruošėm Debesų žiemos numeriui 🙂 pirma mintis… buvo skeptiška… žuvis.. sriuba… feee…
bet džiaugiamės šiuo atradimu ir dalinamės, nes tikime, kad ne vienas išdrįs ir… susižavės 🙂 juk kartais tereikia, tik nusimesti šalin įsitikinimus ir pasimėgauti.. naujais skoniais bei atradimais 🙂
Reikės:
- 2 baltieji svogūnai
- 2 valg.š. aliejaus
- 4 vidutinės bulvės
- 1 l daržovių sultinio
- 400 g karštai rūkyto ešerio file
- 600 g saldžiųjų konservuotų kukurūzų
- Sauja šviežio baziliko
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite ant aliejaus kol suminkštėja ir pagelsta, tuomet sudėkite bulves, supjaustytas griežinėliais ir šiek tiek apkepinkite. Viską užpilkite daržovių sultiniu ir užvirinę pavirkite 6-8 minutes, kad bulvės apvirtų, bet nesutrupėtų.
Ešerio file suskaidykite vienodo dydžio gabaliukais ir sudėkite į sriubą.
Trečdalį kukurūzų pamalkite kad gautusi kreminė masė, kitus sudėkite kartu su maltais į sriubą.
Sriubą pavirkite 5-7 minutes ir patiekite su šviežiais kapotais bazilikais.