Rabarbarų džemas su rozmarinais

Šis gardus pagardas mano vienos buvo valgomas kaip uogienė prie blynų, nes didysis ir mažasis pasakė, kad neskanu.. nu ir gerai – ypatingiems skoniams reikia suaugti 🙂 o dar… išduosiu paslaptį – šis džemas yra tiesiog tobulas kuomet jį valgai su ožkos arba avies švelniu minkštu sūriu… mmmm dingsta pirmas nuo stalo, kai tik atsiranda 🙂 gaila, kad tas rabarbarų sezonas toks trumpas… kaip ir alyvų žydėjimas 🙂

Reikės (~250 ml):

  • 8 vnt didesnių stiebų rabarbarų
  • 250 g cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 didesnės rozmarino šakelės

Rabarbarus nuplaukite, nulupkiteir supjaustykite. Suberkite į puodą ir  užpilkite cukrumi bei išspaustomis citrinos sultimis. Išmaišykite ir paliekite pusvalandžiui pastovėti, kad išsiskirtų sultys, rekomenduoju neperlaikyti, nes per didelis sulčių kiekis labai suskystins džemą.

Užkaskite ir apie 10 minučių pavirkite. Rabarbarai per tą laiką turi suminkštėti, jeigu trūksta minkštumo pavirkite dar kelias minutes.

Supilkite džemą į paruoštus stiklainius, užsukite ir laikykite šaltai. Rekomenduoju rinktis mažesnius stiklainiukus.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

18 + three =