nerealiai mėgstu geltonus kivius, saldūs, aromatingi, sultingi… žalieji dažnai būna rūgštūs, tačiau po kokteilių vakarėlio jų liko, tad… prie kavos užsimanius ko nors skanaus, prisiminiau ragautus Daivutės pyragus su kivi ir… greit sumaišiau pyragui tešlą 🙂 tiesa kivi namie buvo likę mažiau nei reikėjo, tačiau pyragas vistiek gavosi drėgnas ir skanus 🙂
Reikės:
Tešlai:
5 – 6 kivių (turėjau tik 4 didelius, drėgnumo šiek tike trūko, bet vistiek skanu)
100 ml gazuoto mineralinio vandens
100 ml aliejaus
200 ml cukraus
2 L dydžio kiaušinių
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
~300 ml miltų
Trupiniams:
50 g šalto sviesto
100 ml miltų
50 ml cukraus
Sutarkuojam sviestą per burokinę tarką, sumaišome su cukrumi ir miltais, pirštais kantriai viska triname, kol gaunasi drėgni miltų trupiniai, kvepiantys sviestu 🙂 pastatome šaltai šaldytuve.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilame mineralinį vandenį, aliejų, išmaišome. Supilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišome.
Kivius supjaustome griežinėliais.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame pusę tešlos, išdėliojame pusę kivių griežinėlių, atsargiai supilame likusią tešlą, išdėliojame likusius kivių griežinėlius. Užbarstome paruoštais trupiniais. Kepame įkaitintoje iki 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumo 40-50 min.
Atvėsiname, išimame iš formos, supjaustome ir skanaujame prie kavos/arbatos puodelio 🙂
šį būtinai būtiniausiai išbandysiu – atrodo ir skamba dieviškai!
Koks puikus gabaliukas! Mielai pasivaišinčiau 🙂 Džiaugiuosi, kad patiko 😉
Daiva, ačiū už receptuką 🙂
Lape, būtinai mėgink, nes tikrai skanu, ypač kitą dieną, kai dar šlapesnis pasidaro 🙂